superior

Destinacions

Montserrat, 4 anys superant el seu rècord de turistes

Una de les icones turístiques de Catalunya, el recinte de Montserrat, segueix acumulant anys de rècord de visitants. Amb un 8% més d’afluència aquest 2017 respecte l’any anterior, la muntanya ha rebut 2,7 milions de turistes.

Es tracta del millor balanç de Montserrat en la dècada i ja ha consolidat la fita de superar els 2 milions de visites anuals exercici rere exercici: 2,3 milions el 2014; 2,4 milions el 2015; 2,5 milions el 2016, i els 2,7 milions en aquest últim any.

El parc natural que envolta el temple també s’ha apuntat al creixement de visitants en un 5%, superant els 640 mil. Des del Patronat de la Muntanya de Montserrat consideren que els bons resultats es deuen a una recuperació del turista català que durant uns anys va perdre força coincidint amb la crisi econòmica.

Per altra banda, el turista estranger ha seguit creixent a Montserrat. La muntanya s’ha erigit en un emplaçament icònic i són molts els estrangers que no es volen perdre una visita durant la seva estada a Catalunya. Els mercats tradicionals europeus -Itàlia, França, Alemanya i Regne Unit- han pujat, però sobretot han crescut significativament els mercats asiàtics (coreans, xinesos i japonesos).

La Muntanya forma part dels circuits turístics que envolten la ciutat de Barcelona. Molts dels turistes que arriben a la capital catalana decideixen acostar-se fins a Montserrat. Aquest turisme ajuda a un bona distribució dels visitants ja que vista l’espai entre setmana i deixa els caps de setmana per al turisme local.

Articles relacionats

Back to top button