superior

Aeri

El sector turístic no veu amb bons ulls Ryanair a Barcelona

El 40,4% dels professionals del turisme que han participat en l’enquesta COMUNICATUR opinen que l’arribada de Ryanair a l’aeroport de Barcelona el setembre “perjudicarà tohom”: les companyies Vueling i Spanair i els aeroports de Girona i Reus.

Entre els posicionaments a favor hi ha un 25,5% que considera que quan més competència millor i un 16% que troba positiva la incorporació de l’aerolínia irlandesa a les operacions del Prat perquè augmentarà el trànsit de viatgers. Michael Cawley, vicepresident de Ryanair ha assegurat que segons els seus càlculs mouran prop de 2 milions de passatgers a Barcelona.

Al percentatge majoritari que creu que Ryanair al Prat perjudicaria tothom cal sumar el 18,1% que opina que el model lowcost no és bo per a Barcelona. La nova base de Ryanair comptarà amb 5 avions i 20 rutes de baix cost, 17 d’aquestes coincideixen amb les que actualment estan realitzant des de Girona i també a Reus.

COMUNICATUR va iniciar el mes de juny una enquesta entre els seus lectors per conèixer la seva posició respecte l’anunci de que Ryanair obriria vols des l’aeroport de Barcelona. Finalment, després de moltes filtracions interessades i els intents de l’aerolínia d’abaratir les càrregues i taxes per establir-se al Prat, Ryanair operarà setmanalment 270 vols amb sortida o arribada des de la T2.

Back to top button