superior

Transport

La nova estació de Sants entrarà en reconversió

El nus de comunicacions ferroviàries més important de Barcelona està pendent de remodelació des de fa anys. Un acord entre Adif i l’Ajuntament permetrà escometre obres a l’estació de Sants que suposarà una ampliació necessària de la infraestructura i reforma de l’entorn.

El vestíbul principal ampliarà la seva superfície al guanyar terreny a l’exterior, fins a 40 metres que actualment ocupen dos vials de trànsit. Els taxis passarien a realitzar la seva activitat al pàrquing subterrani. També es crearan dues noves zones d’accés a peu en els dos laterals que a hores d’ara no compten amb portes d’entrada.

En paral·lel, la gran plaça d’accés a l’estació, que es troba molt degradada, també es remodelarà perquè sigui més agradable a l’usuari i permeti un accés a peu més còmode.

Per abans de l’estiu podria estar definit l’avantprojecte de la remodelació que l’ajuntament vol que sorgeixi d’un procés participatiu veïnal. El reconegut estudi d’arquitectura RCR seria l’encarregat de redactar el projecte. Les obres es licitarien durant el proper any i Adif assumirà el cost econòmic de la remodelació.

En una segona fase l’ajuntament ha informat que reconfigurarà la parada d’autobusos annexa. Traslladarà la major part de l’operativa a una futura terminal a la plaça d’Espanya i deixarà algunes connexions de bus al carrer Tarragona, més propera a Sants, per permetre la connexió intermodal.

Articles relacionats

Back to top button