superior

abajo

Aeri

La Cambra de Comerç de Barcelona reclama la gestió del Prat

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha reclamat al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i al ministre de Foment, José Blanco, que compleixin el seu compromís de presentar un nou model de gestió aeroportuària espanyol abans de finals d’any.

Valls indica que aquest model hauria de contemplar una gestió individualitzada de l’Aeroport del Prat, respectant la titularitat de domini públic, que correspon a l’Estat. Aquesta infraestructura, diu, hauria de tenir autonomia de gestió i capacitat de decisió.

Entre els principals objectius del model de gestió mixta del Prat, amb la creació d’un consorci públic i privat, es trobaria la capacitat plena d’interlocució amb companyies aèries i la promoció de rutes; participar en el procés d’assignació de ‘slots’ (dret de vol d’aterratge i enlairament); capacitat per donar en concessió serveis que no realitzi directament; capacitat de realitzar inversions; fixació de tarifes i competències per promocionar serveis aeroportuaris.

Preguntat sobre la proposta de construir una quarta pista en l’aeroport de Barcelona-El Prat sobre el mar, Valls ha confirmat que mantenen aquesta idea, però considera que ara "no és el moment" perquè el descens de viatgers no la fa tan necessària. També ha remarcat que és urgent que es resolgui l’accessibilitat ferroviària a l’Aeroport, amb l’arribada del metro i la prolongació del tren de rodalia fins a la nova terminal T1./Ag EP

Back to top button