superior

Transport

La dependència de Ryanair enfonsa l’aeroport de Girona

Els resultats del mes d’agost de l’aeroport de Girona en nombre de passatgers han estat els pitjors dels darrers 10 anys. Les contínues retallades que Ryanair ha anat implementant estan arrossegant l’aeroport a una situació incerta.

La companyia de baix cost concentra quasi el 90% del trànsit, sense Ryanair l’aeroport de Girona no arribaria a 300.000 usuaris. El nombre de passatgers ha caigut l’últim mes un 16% respecte al mateix mes de l’any passat. El descens de passatgers no és puntual i es tracta d’ una tendència que va començar fa temps i s’ha vist agreujada per l’estratègia de la companyia irlandesa de traslladar connexions i operativa a l’aeroport de Barcelona.

L’aerolínia continuarà reduint l’oferta de vols i a finals d’any el balanç podria ser demolidor, amb poc més de 2 milions de passatgers lluny del seu rècord de 2008 quan la xifra va ser de 5,5 milions. Ara Ryanair trasllada en un mes d’agost unes xifres de passatgers similars a les de fa una dècada quan iniciava a operar a l’aeroport gironí.

L’Aeroport de Girona estava perdent una mitjana del 25% de passatgers al mes durant el primer semestre del 2014. Girona ha anat perdent pes en el rànquing d’aeroports espanyols. Havia arribat a situar-se entre els 10 primers.

El sector turístic està preocupat i demana mesures per evitar aquest descens prolongat. Fins i tot una informació de L’Indépendant parlava d’una possible marxa de la companyia irlandesa però aquest fet va ser desmentit  i va quedar com un simple rumor. La Generalitat i Ryanair mantenien un acord econòmic per portar entre tres i quatre milions de passatgers anuals però en els últims anys no s’ha complert.

Articles relacionats

Back to top button