superior

Allotjament

12,7 milions perquè els allotjaments turístics redueixen el consum d’aigua

Es tracta d’una línia d’ajuts directes per finançar projectes d’estalvi i reutilització d’aigua

La Generalitat de Catalunya ha obert una línia d’ajuts directes que ofereix fins a 300.000 euros per empresa que desenvolupi projectes destinats a la reducció i reutilització de l’aigua que utilitzen els allotjaments turístics.

El pressupost total de la línia és de 12,7 milions d’euros. S’adreça exclusivament a allotjaments hotelers; càmpings; allotjaments de turisme rural; apartaments turístics; i albergs de joventut de titularitat privada que estiguin subjectes a l’Impost sobre les estades turístiques.

La Direcció General de Turisme subvencionarà els projectes que compleixin les  especificacions tècniques i es podran beneficiar actuacions realitzades des de l’1 de gener de 2023. Una part del cost l’assumirà la Generalitat i la resta de l’acció subvencionada va a càrrec de la persona beneficiària. Les activitats subvencionades tenen un termini màxim per acabar les actuacions de dotze mesos a comptar de la data de notificació de l’ajut.

Actuacions subvencionables

Línia 1 – Reutilització de l’aigua. Actuacions consistents en el tractament i posterior reutilització de l’aigua provinent de fonts diferents de la xarxa d’aigua potable (piques, dutxes, banyeres, piscines, rentat, condensació d’agents frigorífics, pluja, mar o residuals): sistemes de recuperació d’aigües; sistemes avançats de bugaderia i cuina; i sistemes amb fonts alternatives d’aigua.

Línia 2Estalvi d’aigua. Actuacions que redueixin el cabal d’aigua necessari i que comportin un estalvi d’aigua al conjunt d’instal·lacions en servei d’un establiment: sistemes d’estalvi d’aigua en habitacions, cambres de bany, cambres de neteja, zones de dutxes i vestuaris; sistemes d’estalvi i eficiència en piscines i aigües d’esbarjo; sistemes d’estalvi i eficiència en reg; sistemes digitals; reposicions i millores de les xarxes d’aigua.

Roger Torrent, conseller de la Generalitat de Catalunya

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha informat que la mesura, alineada amb el Compromís Nacional per un Turisme Responsable (CNTR), està destinada a fer realitat mesures de caràcter estructural. “El sector turístic està fent una bona feina des de fa temps en l’entorn de la reducció del consum d’aigua; en els últims anys ha progressat molt i la majoria d’establiments turístics han fet inversions i han aplicat mesures”, ha explicat Torrent. “Però per ser capdavanters en l’adaptació de les noves realitats socials i ambientals cal fer més passes endavant, no només per una qüestió de responsabilitat sinó també per competitivitat perquè cada vegada està més associada amb una oferta el màxim de sostenible possible”, ha sentenciat.

Articles relacionats

Back to top button