superior

DestinacionsAllotjament

Sitges no vol que es destini a ús turístic més del 9% dels habitatges

L’Ajuntament de Sitges ha aprovat un pla que reordena l’activitat turística dels habitatges limitant l’oferta a un màxim del 9% del parc total de vivendes del municipi.

El Pla General que regula els habitatges d’ús turístic (HUT), a més de posar sostre a la proliferació de l’oferta, també distribueix en tres sectors la proporció dels HUT permesos. Amb la regulació per zones de la situació de l’oferta d’habitatge turístic pretenen facilitar el control de l’activitat i evitar massificacions. En el 2016, l’ajuntament va aplicar una moratòria de llicències per tal d’estudiar la realitat d’aquest municipi de la Costa Barcelona que atreu un gran volum de turisme.

La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, ha explicat que “fins ara hem tingut molts inconvenients per regular i controlar la situació perquè no existia una eina específica i això ens ha generat problemes per sancionar”. Ara crearan un règim sancionador per perseguir l’oferta il·legal que algunes veus del sector calculen que és d’entre 1.000 i 1.500 habitatges. Sitges compta amb 1.741 HUTs legalitzats.

Articles relacionats

Back to top button