superior

Empreses

PortAventura nega que estigui en venda per 800 milions d’euros

Els propietaris de PortAventura, Investindustrial de la família Bonomi i el fons d’inversió nord-americà KKR, han negat que tinguin intenció de vendre el parc temàtic per una xifra propera als 800 milions d’euros tot i que hi ha altres fonts els desmenteixen.

La informació de la venda l’havia publicat elEconomista que assegurava que busquen un comprador que satisfaci “una quantitat que multipliqui per nou el resultat brut d’explotació”. Alguns mitjans han informat que la quantitat seria de 1.000 milions però segons les últimes dades de PortAventura el seu ebitda es va situar en uns 86 milions. Així doncs, l’hipotètic preu de venda estaria en poc més de 770 milions d’euros.

El parc d’oci ha tingut durant la seva història diferents propietaris. Després de l’etapa d’Universal Studios, el 2009 la família italiana Bonomi i La Caixa es van repartir al 50% la propietat de PortAventura. Quatre anys després, els Bonomi es van fer amb el total de la companyia i va vendre al fons d’inversió KKR una participació del 49,9%. Investindustrial, l’empresa que utilitza la família italiana en les seves operacions, havia comprat la seva participació a La Caixa per poc més de 100 milions i va revendre uns mesos més tard aquesta mateixa participació al fons d’inversió nord-americà per uns dos-cents.

Segons la mateixa font periodística que ha anunciat la venda del parc d’oci, els propietaris han encarregat a la signatura JP Morgan que prepari l’operació. elEconomista assegura que compta amb tres fonts del mercat que corroboren el contracte de JP Morgan perquè estudiï la venda i sondegi possibles compradors.

PortAventura està en un procés expansiu amb la construcció de Ferrari Land. El 7 d’abril obrirà les portes aquest nou parc temàtic que ja ha posat a la venda les entrades a un preu de 60 euros amb accés també a PortAventura. Les previsions és que el complex del motor atregui a 1 milió de visitants que se sumaran als 4 milions que ja rep PortAventura.

Articles relacionats

Back to top button