Organismes / Política turística

L’ACM demana més finançament per als municipis turístics

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) considera que “cal tractar de forma particular la posició dels municipis turístics”, ja que pateixen de forma agreujada la manca de recursos dels ens locals i aposta per dotar-los d’un “règim fiscal diferenciat”.

L’ACM explica en un comunicat que “el finançament actual no té en compte la població estacional”. L’ACM entén que “caldria atorgar un règim fiscal diferenciat, que identifiqui un municipi turístic. El Comitè Executiu de l’ACM ha aprovat una moció que també proposa modificar la definició dels municipis turístics prevista a l’article 125 del Reial decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març, reconèixer la seva singularitat i vincular-ne el finançament suficient per garantir la prestació de serveis a la població flotant.

En aquest context, l’Associació també reclama a la Generalitat el traspàs de la gestió de les platges o que aquesta administració “assumeixi subsidiàriament els costos i despeses que es paguen per algunes actuacions” com la neteja i manteniment de platges o el servei de socorrisme.

L’Associació ja ha manifestat en reiterades ocasions que els ajuntaments catalans necessiten majors recursos i que es fan càrrec de competències que no han anat acompanyades de la corresponent partida pressupostària. La situació s’ha agreujat amb la crisi econòmica i la disminució d’ingressos procedents d’altres activitats.

Back to top button