superior

Allotjament

L’intercanvi de cases creix com a proposta turística

Espanya i França destaquen en la modalitat de l’intercanvi de casa. En aquests destins ha augmentat de forma exponencial com a alternativa als allotjaments turístics. Permeten estades més llargues a cost zero per als turistes que la practiquen.

Les dades facilitades per la plataforma HomeExchange xifren en les 200 mil pernoctacions les que s’han generat a Espanya aquest any, davant de les 235 mil del 2019. Només a Catalunya hi ha més de16.000 cases a intercanvi.

La situació generada per la pandèmia ha accelerat el seu desenvolupament. Els nous hàbits vinculats a la covid-19 ajuden a les característiques d’aquest model turístic d’intercanvi. Al tractar-se principalment d’habitatges habituals la rotació d’hostes és menor a les d’un apartament turístic i el contacte entre turistes i propietaris és directa.

Plataformes com HomeExchange cobren una quota anual als seus membres d’entre 100 i 200 euros i els membres poden fer tants intercanvis com acordin entre ells. El perfil d’aquests clients que utilitzen l’intercanvi de cases com a modalitat turística són en un 40% famílies amb fills, ja siguin nens o adolescents.

Articles relacionats

Back to top button