superior

Destinacions

Els JJOO d’hivern pengen d’un fil a Catalunya

El moviment “STOP JJOO” d’Hivern a Catalunya està a punt d’aconseguir el seu objectiu. La plataforma contrària a que els Pirineus puguin acollir uns Jocs Olímpics el 2030 ha mobilitzat certes personalitats que estan fent lobby per tombar el projecte.

Les primeres accions ja estan donant resultat i les veus contràries tenen prou força per doblegar el projecte. A més, el Govern català es troba en una situació incòmoda davant la propera aprovació dels pressupostos de la Generalitat. La necessitat d’aconseguir els vots de suport de la CUP està provocant que els JJOO i el futur complex Hard Rock siguin moneda de canvi amb aquesta formació que n’és totalment contrària a ambdós projectes.

Els Jocs Olímpics d’hivern estaran condicionats a una consulta ciutadana en el 2022. El Govern català es compromet davant la CUP a no formalitzar cap candidatura fins haver realitzat la consulta malgrat que aquest estiu el propi president de la Generalitat va enviar una carta al Comitè Olímpic Espanyol sol·licitant la candidatura Pirineus-Barcelona per als jocs del 2030. Aquest compromís estarà recollit en la llei dels pressupostos.

Pel que fa al complex recreatiu turístic de Hard Rock, que se situaria a la Costa Daurada al costat de PortAVentura, l’Executiu català incorporarà també una disposició addicional a la llei de pressupostos que estableixi que la Generalitat no dedicarà cap partida en benefici del projecte.

Articles relacionats

Back to top button