superior

Mercats

Catalunya ja es promociona com a destinació als Estats Units

L’any 2019 Catalunya va ser la principal destinació dels americans a l’Estat espanyol, amb una quota de mercat del 46% i un total d’1.511.000 turistes americans. La nova situació que viu els Estats Units, amb l’obertura als viatges, ha impulsat també l’activitat promocional turística.

Delegació catalana que s’ha desplaçat a Nova York i Miami

Estats Units i Catalunya estan recuperant connectivitat aèria apropant-se a nivells pre-pandèmia. L’Agència Catalana de Turisme (ACT) està impulsant aquest mes de novembre “reStart USA”, una missió comercial per Nova York i Miami acompanyada d’una desena d’empreses turístiques catalanes.

Els turistes estatunidencs són els que fan una major depesa a Catalunya amb més de 2.500 milions d’euros, representen pràcticament el 12% de la despesa total dels turistes estrangers.

Segons informació de l’ACT, actualment les connexions amb vols directes són amb els aeroports de JKF, Newark, Miami i Atlanta per part de les 3 principals companyies americanes: United Airlines, American Airlines i Delta Air Lines. Al 2022 es pot ampliar la connectivitat amb vols directes des de Chicago i Filadèlfia. D’altra banda, la companyia Level ha anunciat que operarà vols des de Los Angeles, San Francisco, Boston i Nova York-JFK.

El perfil del turista americà descrit per l’ACT és el d’un viatger que visita Catalunya principalment per motius de vacances (89%), arriba en avió (82,5%), s’allotja en hotels (76,4%) i no ha comprat un paquet turístic (68,4%). Una tercera part d’aquests passa entre 4 i 7 nits a Catalunya. Solen fer viatges de caire cultural i és un turista amb un alt poder adquisitiu.

A curt termini la tendència dels turistes americans serà la de fer viatges a destinacions properes dins el mateix país o cap a Mèxic i el Carib. Farà estades de durada més llarga i amb condicions de reserva més flexibles per la incertesa que existeix encara. També, fruit del nou comportament post-pandèmia, els turistes cerquen activitats privades o de grups reduïts.

Articles relacionats

Back to top button