Destinacions

Viles termals: un producte de futur marcat per la tradició

Internacionalitzar-se, sumar nous municipis i ser referent i l’interlocutor del sector del termalisme són alguns dels objectius del Consorci de Viles Termals de Catalunya. Actualment aquest consorci, creat l’any 2008, el formen els ajuntaments de Benifallet, Caldes d’Estrac, Caldes de Malavella, Caldes de Montbui, El Vendrell, La Garriga, Sant Climent Sescebes, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners.

Aquestes nou viles, que sumen 13 establiments amb aigües termals amb propietats terapèutiques, han posat en marxa un Pla de Desenvolupament i Comunicació que compta amb el suport d’agents públics i privats però pel qual demanen una implicació decidida per part del Govern. “A Andalusia i a Galícia el turisme termal és un producte estratègic i està considerat una oportunitat per al creixement econòmic de la destinació”, asseguren des del Consorci.

Aquest Pla vol impulsar un “model català de termalisme basat en la cultura mediterrània”, on l’oferta complementària de les viles (patrimoni cultural i natural, gastronomia i comerç) jugui un paper destacat per tal de crear una oferta global de qualitat.

La incorporació d’altres tipus de públic, més jove i amb motivacions diferents més enllà de les mèdiques; trencar l’estacionalitat creant paquets i productes novedosos; i promoure la formació de nous professionals especialitzats en tractaments termals i hidroterapèutics, són altres dels reptes que es plantegen les viles termals catalanes.

Back to top button