superior

Ferroviari

L’AVE fa decréixer l’ús de l’avió per primera vegada en cinc anys

Els trajectes interns per Espanya en el tren d’alta velocitat s’ha confirmat com una sòlida alternativa de transport a l’avió.

Segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) corresponents al mes d’abril, el nombre de viatgers que va utilitzar l’AVE de llarga distància va arribar als 1,87 milions, el que suposa un creixement del 15,5%.

Paral·lelament, els trajectes en avió en rutes nacionals van decréixer un 1,96% respecte l’any anterior. És la primera vegada en cinc anys que l’avió perd passatgers en els seus trajectes interns.

Tot i que les dades no ho reflecteixen explícitament bona part d’aquest increment d’ús del tren es deu al bon funcionament experimentat per la línia que connecta Barcelona i Madrid -que ha superat de llarg el milió de passatgers- com també la nova línia entre Màlaga i Madrid.

Tot apunta a que els viatgers els compensa invertir una mica més de temps en el desplaçament a canvi d’avantatges com la comoditat, la fiabilitat horària o l’arribada al centre de ciutat. En tota la seva xarxa, RENFE ha registrat un increment del 4,1% en nombre d’usuaris.

Back to top button