Aeri

FemCat vol que l’aeroport del Prat creixi sobre el mar

La plataforma empresarial FemCat ha presentat una proposta per fer créixer l’aeroport del Prat guanyant terreny al mar convertint-se en l’únic aeroport europeu operatiu les 24 hores amb capacitat per a 100 milions de passatgers.

El col•lectiu d’empresaris catalans ha presentat un projecte d’ampliació que planteja situar dues noves pistes sobre el mar el que permetria a Barcelona arribar als 100 milions de passatgers, convertir-se en l’únic aeroport europeu operatiu les 24 hores, a més de generar més de 300.000 llocs de treball induïts.

Segons FemCat aquesta proposta, que es basa en l’exitós aeroport de Hong Kong, consolidaria l’aeroport del Prat com un dels principals a Europa. Del contrari, el col•lectiu d’empresaris catalans tem que la instal•lació quedi desfasada en només set o vuit anys, tot i la imminent ampliació de la tercera pista.

FemCat estava darrera de l’oferta de Marsans per fer-se amb Spanair

Paral•lelament, sembla que FemCat estava al darrera del revifament de l’interès del Grup Marsans per fer-se amb el 100% d’Spanair. Després de retirar-se de la puja, la companyia que presideix Gonzalo Pascual havia tornat a presentar-se com la millor candidata per fer-se amb el control de la companyia aèria abans que el grup escandinau SAS anunciés dijous passat que anul•lava el procés de venda.

La proposta de Marsans passava perquè la base d’Spanair estigués a Barcelona i potenciar noves rutes comercials amb les principals destinacions nacionals, i principalment les internacionals. Aquestes intencions lligaven amb els interessos de FemCat, que a més valorava el gran coneixement que Marsans i el propi Pascual tenen sobre Spanair, ja que van ser promotors i accionistes de la companyia durant anys.

Tot ha quedat pel moment paralitzat davant l’anunci de SAS de no vendre. Per ara?

Back to top button