superior

Organismes / Política turística

La futura Agència Catalana de Turisme es retardarà encara més

Tot i que el Parlament de Catalunya ja va aprovar el mes de novembre de 2007 la creació de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), el nou organisme de promoció no entrarà en funcionament com a mínim fins a la tardor, i amb una aportació de capital privat del 8%.

La Llei aprovada pel Parlament donava 6 mesos de marge perquè l’ACT estigués en marxa però no es compliran els terminis marcats a la llei. Segons han informat diferents mitjans de comunicació, el director general de Turisme ha fet públic aquest retard i ha afegit que el pressupost d’inici de l’ACT serà d’uns 26 milions d’euros, un 8% dels quals l’aportarà el sector privat.

L’ACT haurà de substituir l’actual Consorci de Turisme de Catalunya amb una fórmula promocional renovada i amb la implicació del sector privat tant en l’àmbit de les decisions com en el finançament de l’organisme. Si es confirma la situació anunciada pel director general de Turisme la participació del sector privat no serà molt elevada tot i ser una de les principals novetats que ha d’aportar l’ACT. Segons les intencions de la Generalitat l’escenari ideal seria el 49% de capital privat.

Back to top button