superior

Reportatges

Les Nacions Unides proclamen 2017 Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament

L’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar recentment la designació de l’any 2017 com l’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament. La resolució reconeix «la importància del turisme internacional i, especialment, el fet de promoure una millor comprensió entre els pobles a tot arreu, conduir al fet que es prengui una major consciència de la riquesa del patrimoni de les diverses civilitzacions i portar a una millor apreciació dels valors inherents de les diverses cultures, contribuint així a l’enfortiment de la pau al món».

El secretari general de l’OMT, Taleb Rifai, va afirmar que «la proclamació és una oportunitat única per ampliar la contribució del sector del turisme als tres pilars de la sostenibilitat (econòmic, social i del medi ambient), així com per augmentar la conscienciació sobre les veritables dimensions d’un sector que se sol infravalorar». Rifai va afegir que «l’OMT —com organisme principal de les Nacions Unides a càrrec d’aquesta iniciativa— espera amb molt d’interès els preparatius i la celebració de l’Any Internacional, per als que comptarà amb la col•laboració dels governs, les organitzacions pertinents de les Nacions Unides, altres organitzacions internacionals i regionals, així com amb altres interessats».

Aquesta decisió se suma al reconeixement per part dels líders mundials en la Conferència de les Nacions Unides sobre el Desenvolupament Sostenible (Río + 20) que «el turisme ben concebut i ben gestionat» pot contribuir a les tres dimensions del desenvolupament sostenible, crear ocupació i generar oportunitats comercials.

La decisió de designar 2017 com l’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament arriba en un moment particularment important, en el qual la comunitat internacional adopta la nova Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), aprovats per l’Assemblea General de les Nacions Unides.

Articles relacionats

Back to top button