superior

Transport

Anar a l’aeroport de Barcelona amb metro ja té preu

El bitllet de metro que connecta el centre de la ciutat de Barcelona amb l’aeroport costarà 4,5 euros. A partir del primer trimestre de 2016 està prevista la posada en marxa de la Línia 9 de metro amb parada en la T1 i T2. La previsió és que doni servei a 23 milions d’usuaris a l’any.

Barcelona se suma així a la normalitat de les capitals europees que compten amb un connexió de metro i a un cost superior als desplaçaments habituals interurbans. Els usuaris hauran de validar el bitllet especial a l’entrada i sortida de l’estació. El preu del bitllet senzill és superior al del sistema ordinari de transport públic a la capital catalana i la seva àrea metropolitana. Únicament els viatgers amb abonaments mensuals de transport no hauran de pagar aquest recàrrec. En la pràctica tots els turistes i aquells usuaris amb targetes de 10 viatges –la majoria dels clients- pagaran el preu especial aeroport de 4,5 euros (bitllet senzill 2,15€ més recàrrec 2,35€).

Possiblement en el mes de març la L9 estrenarà estacions en les terminals del Prat enllaçades amb la parada de Zona Universitària. Està per veure si la celebració a finals de febrer del Mobile World Congress permeten accelerar la seva inauguració. Cal recordar que un dels punts valorats pels organitzadors del congrés, que en algun moment va ser fins i tot condició per garantir la seva continuïtat a la ciutat, era comptar amb aquesta infraestructura.

Per a dos anys més tard, en 2018, està prevista una nova infraestructura de connexió de la ciutat amb l’aeroport. En el mes de juliol es van iniciar les obres del tren llançadora que  arribarà a la Terminal 1 del Prat en uns 20 minuts des del centre i que suposarà una inversió de 200 milions d’euros.

Articles relacionats

Back to top button