superior

Estudis

Aquest any el PIB turístic podria créixer per sobre del 3%

El lobby turístic Exceltur ha presentat les seves expectatives turístiques pel 2016. Preveuen que mantenint l’actual context macroeconòmic internacional el PIB Turístic podria créixer fins a un 3,4% aquest any, per sobre de la mitjana de l’economia espanyola estimada en un 2,8%.

A més consideren que es tornarà a crear ocupació de forma intensa. Segons l’estudi que han realitzat, el mercat laboral en el sector turístic té una bona previsió ja que el 81% dels empresaris consultats afirmen que augmentaran plantilles en 2016. Aquest dinamisme en la creació d’ocupació serà superior al del passat any.

Els empresaris sí que adverteixen de com poden afectar les incerteses polítiques al sector. En aquest sentit llancen un dard: “de no superar-se amb rapidesa la formació d’un govern estable que doni confiança i seguretat jurídica interna i externa per seguir avançant en la recuperació i la creació d’ocupació, estimem que el PIB turístic podria alentir notablement el seu creixement fins al 2,7%”

El lobby marca terreny davant la classe política i diu que pot ser responsable d’una falta de confiança dels espanyols i afectar als seus nivells de consum, a la inversió interna i a l’entrada de capitals estrangers.

Aquest bon clima turístic ho posen de manifest el 89,3% dels empresaris que esperen un nou increment en les seves vendes en aquest exercici. Exceltur afirma que “tots els subsectors de la cadena de valor turística descompten un any 2016 de nous increments en vendes i resultats, amb les línies aèries al capdavant”.

Per destinacions, l’optimisme del sector és generalitzat: Més del 90% de les empreses esperen millorar els resultats a Madrid, Castella-la Manxa, Astúries, Galícia, Castella i Lleó, Andalusia i Balears.

Articles relacionats

Back to top button