superior

Destinacions

Crisi de confiança entre Ajuntament i Turisme de Barcelona

Atònit està el sector després de veure la incomunicació que sembla existir entre l’Ajuntament de Barcelona i el consorci de promoció turística de la ciutat. Les declaracions del regidor de turisme, Agustí Colom, denunciant el desconeixement de les decisions que pren Turisme de Barcelona, del què és vicepresident, han obert una ferida entre els responsables públics i els privats en aquest organisme.

El govern de l’alcaldessa Ada Colau ha fet ostentació pública d’aquesta descoordinació i ha explicat com ha cridat a capítol al president del comitè executiu de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, i la direcció del consorci. L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que introduirà canvis per millorar la gestió de l’organisme.

Consideren que és una competència municipal tutelar les accions de promoció econòmica de la ciutat i una de les principals és el turisme. Turisme de Barcelona és un consorci públic privat i l’Ajuntament vol que la seva veu estigui en el màxim nivell de decisió.

La promoció del turisme mèdic ha estat el detonant

La crisi va esclatar quan es va anunciar el passat 7 de gener que la Generalitat de Catalunya i Turisme de Barcelona, conjuntament amb les associacions Barcelona Medical Agency i Barcelona Centre Mèdic que apleguen les principals clíniques de la ciutat que tenen prestigi internacional, es proposaven a potenciar el turisme mèdic. L’Ajuntament es va oposar per una qüestió ideològica a aquest tipus de promoció de sanitat privada i va denunciar que no tenia constància d’aquest acord que signava Turisme de Barcelona.

Articles relacionats

Back to top button