superior

MercatsTransport

Les aerolínies tiraran pel dret i faran un passaport sanitari

La principal reclamació que fan les companyies aèries a la Unió Europea per reactivar els viatges és la creació d’un certificat de vacunació que sigui comú per a tots els estats. Els governs estan dividits i no comparteixen la mateixa visió sobre la creació d’un passaport sanitari que identifiqui les persones vacunades contra la Covid-19.

L’Associació Internacional del Transport Aeri (IATA) ha decidit tirar endavant una aplicació mòbil que permeti controlar que els passatgers compleixen amb les exigències que imposen els països on es vol viatjar. L’app podria estar en funcionament el mes de març i portarà el nom de Travel Pass. Es tracta d’un passaport sanitari encobert impulsat per les aerolínies.

L’aplicació instal·lada al telèfon mòbil inclourà informació de vacunació contra el coronavirus i els resultats dels tests que s’hagi realitzat el viatger.

Travel Pass indicarà si el turista pot agafar un vol determinat a una destinació concreta. El personal de terra verificarà als taulells de facturació i d’embarcament que el viatger compta amb aquesta credencial. L’objectiu és generar espais segurs en els vols que donin garanties als passatgers i els animi a viatjar. A més, asseguren, agilitzarà les gestions de control de la documentació sanitària. El passaport requereix que els clients activin una identitat digital que permeti identificar a cada persona.

Aquestes fórmules de carnet sanitari compta també amb veus crítiques. Països com Alemanya o França ho veuen una discriminació cap els ciutadans que no s’han pogut vacunar i per tant no volen que un carnet d’aquest tipus serveixi per creuar les fronteres. Entre els països partidaris de crear un passaport de vacunació es troba Espanya i Grècia, que ho veuen com a eina clau per activar el turisme.

Articles relacionats

Back to top button