superior

Mercats

El retorn del turista rus s’allunya cada cop més

1.000.000 de turistes i 1.400 milions d'euros de pèrdues per al turisme espanyol

La Unió Europea vol endurir més la pressió sobre Rússia i pren una mesura que elimina qualsevol possibilitat de recuperar aquest mercat emissor de turisme que va ser un dels més importants per la seva alta despesa.

Els estats membres de la UE han pactat la suspensió de visats per als ciutadans russos i fins i tot estudia com actuar contra els visats ja atorgats. Espanya és una de les destinacions preferides pels turistes russos. Aportaven una despesa considerable i se situava entre els mercats més interessants.

Els 27 estats de la Unió ho posen més difícil perquè un ciutadà d’aquell país aconsegueixi el permís per viatjar a Europa. Tot i que la prohibició no serà total, sí que portarà més temps obtenir-lo i es reduirà al màxim l’emissió de visats. Això, sumat al bloqueig de les connexions aèries entre Rússia i la UE, suposa el tret de gràcia que li faltava al turisme rus.

Fins ara, alguns viatgers sortejaven la prohibició de vols des de Rússia utilitzant països intermedis com Turquia. Amb la nova política de Brussel·les es talla completament l’operació turística amb aquest mercat. El Govern espanyol xifrava en 1.400 milions d’euros l’impacte econòmic que tenia la pèrdua de turistes russos. Destinacions de sol i platja com la Costa Daurada, la Costa Brava, la costa llevantina o la Costa del Sol eren de les més demandades el 2019 i, aquesta temporada d’estiu, Espanya ha deixat de rebre gairebé 1 milió de turistes russos.

Articles relacionats

Back to top button