superior

AllotjamentEstudis

L’hoteleria es reactiva

S'acceleren els plans d'expansió hotelera i a Espanya la planta hotelera creix en 4 i 5 estrelles

La recuperació de l’activitat turística va acompanyada de la recuperació de la inversió i l’ampliació del mercat hoteler.

Grans cadenes, però també altres inversors, estan apostant per obrir nous establiments. A Espanya, el mateix mercat hoteler aporta més oferta de 4, 5 estrelles i GL (gran luxe). La consultora nord-americana de capital immobiliari CBRE Group ha calculat fins a 2.500 habitacions més d’aquest segment gràcies a les obertures de nous establiments aquest 2022 a les principals ciutats espanyoles.

La consultora situa la inversió hotelera en 1.700 milions el primer semestre, la millor xifra des del 2017. Calculen que aquests mesos “s’han transaccionat un total de 78 actius hotelers, amb 9.050 habitacions” i detallen que “un 56% dels hotels han estat hotels de quatre estrelles, i un 22% hotels de cinc estrelles i gran luxe.”

D’altra banda, al mercat internacional les grans ensenyes hoteleres espanyoles com NH, Barceló o Meliá tenen activats els seus plans per créixer a l’estranger. Concretament Meliá, a finals d’aquest 2022, haurà sumat, entre els diferents continents, fins a mig centenar d’hotels en dos anys.

Articles relacionats

Back to top button