superior

Mercats

Barcelona i Màlaga opten a acollir un dels majors espectacles esportius del món

Les dues ciutats han presentat la seva candidatura per celebrar la Copa Amèrica de Vela del 2024

Barcelona vol ser la seu de la prova esportiva internacional més antiga del món, la Copa Amèrica de Vela. La ciutat de Màlaga, a la Costa del Sol, també ha presentat la seva candidatura. Les dues ciutats competeixen per acollir l’any 2024 la 37a edició d’aquesta competició de gran impacte econòmic i projecció mundial. Segueixen les passes de València que va acollir-la el 2007 i el 2010.

També persegueixen el mateix objectiu la localitat irlandesa de Cork i la ciutat saudita de Jiddah. La ciutat que aculli la Copa Amèrica comptarà amb una  cobertura a gran escala en mercats com els Estats Units, Nova Zelanda o el Regne Unit. Segons expliquen, aquesta competició de vela té una audiència similar a esdeveniments com els Jocs Olímpics, el Mundial de futbol o el Tour de França.

En el cas de la capital catalana serien a les instal·lacions del Port de Barcelona on s’organitzaria el gran esdeveniment. En cas de ser escollida suposaria un revulsiu per al sector turístic amb l’atracció d’un turista d’alt poder adquisitiu i per a la projecció de la ciutat. La seu guanyadora es coneixerà en les properes setmanes.

Per valorar l’impacte econòmic que genera la prova val la pena recuperar les dades facilitades pel director adjunt de la Vanguardia, Miquel Molina. Explica que en l’edició del 2007 a València, “l’impacte va ser de 2.274 milions d’euros i 74.000 llocs de treball., i en l’última edició prèvia a la pandèmia, Bermuda 2017, el valor promocional de la destinació turística es va xifrar en un equivalent de més de 80 milions de dòlars en impacte publicitari”.

Una part important de l’èxit en cas d’aconseguir-ho es deurà a l’esforç que està fent Barcelona Global per empènyer el sector privat i les institucions a donar-hi suport. Barcelona Global és una associació sense ànim de lucre que concentra més de 200 empreses, escoles de negoci, centres de recerca, institucions culturals i gairebé mil professionals que busquen potenciar la ciutat perquè recuperi una posició internacional com a referent per al talent i l’activitat econòmica.

Articles relacionats

Back to top button