superior

abajo

Mercats

La guerra d’Ucraïna ja té impacte en el turisme

La inestabilitat comença a passar factura al sector, i si el conflicte es prolonga les perspectives seran molt negatives

Les dues primeres setmanes de la invasió ha provocat que les reserves a Europa hagin caigut un 23%. Els països més afectats són els més propers amb Rússia i Ucraïna com Bulgària Croàcia Polònia i les repúbliques bàltiques on els descensos van del 30 al 50%. Als Estats Units, les reserves han caigut un 13%.

El comportament de futur del mercat és ara una incògnita. La patronal hotelera considera que Espanya i Portugal poden ser uns destins refugi en trobar-se més allunyats geogràficament del conflicte. En canvi, hi ha altres veus, com les del mateix secretari general de l’OMT, Zurab Pololiskashvili, que creuen que la guerra desactivarà l’arribada de turistes al continent durant aquest any. Segons publica el mitjà de comunicació El Confidencial, Pololiskashvili ha declarat textualment que Europa s’ha convertit en una destinació “perillosa” i els turistes busquen llocs segurs i no volen córrer riscos.

I aquesta inestabilitat que trasllada el secretari general de l’OMT va en sintonia amb el posicionament del president dels Estats Units, Joe Biden, sobre el futur del conflicte i el perill que suposaria que Rússia l’estengués a algun país de l’OTAN. “Una confrontació directa entre l’OTAN i Rússia és la Tercera Guerra Mundial. I ens hem d’esforçar per prevenir-ho”, ha dit Joe Biden.

Declaracions d’aquest tipus no ajuden a tranquil·litzar als futurs visitants ni a potenciar en turisme al continent europeu.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button