superior

Empreses

La propera batalla serà per l’IVA al 4%

El sector econòmic que més ha patit la crisi dels darrers anys ha plantejat la seva nova reivindicació per impulsar el turisme i ajudar els negocis del sector.

La Mesa del Turisme defensa la implantació d’un IVA al 4% com una de les grans mesures per rellançar el sector, sobretot el de congressos. La reactivació del turisme no va a la velocitat esperada i els ERTO de força major es mantindran amb algun tipus de fórmula anàloga de bonificació inclosa als nous ERTO estructurals que inclou la reforma laboral convalidada recentment al Congrés dels Diputats.

Les grans empreses espanyoles que estan representades a la Mesa advoquen per una rebaixa de l’IVA. Detallen que per a subsectors com el lloguer de cotxes podria ser del 10% i al turisme MICE (negocis, congressos i convencions) aplicar-li una superreducció al 4%.

Aquestes mesures les proposen per a un període de tres anys, els necessaris per recuperar-se del perdut durant els anys de la pandèmia. El turisme de negocis serà l’últim que es recuperarà segons la Mesa, mentre que allotjaments, aerolínies i restauració ho faran a la segona meitat del 2022.

Articles relacionats

Back to top button