superior

Transport

El drama dels aeroports de Girona i Reus

Les últimes dades de transit aeri a Catalunya són un autèntic drama. Els viatgers que han passat durant tot el mes de febrer pels aeroports de Girona i Reus podrien cabre en un parell d’avions de capacitat mitjana.

Les dades facilitades per AENA són molt cridaneres. La caiguda de passatgers a Girona ha estat el mes de febrer d’un 98,7%. Només ha tingut 463 usuaris en tot el mes i tan sols acumula 1.326 entre els dos primers mesos de l’any.

Pel que fa a l’aeroport de Reus les dades també són mai vistes. No ha rebut cap vol d’aerolínia comercial i els 356 viatgers que han passat per les seves instal·lacions corresponen a usuaris d’helicòpters, vols de formació per a pilots o aviació privada. Al febrer de l’any passat van ser uns 3.000 passatgers i per tant en 2021 la caiguda dels usuaris ha estat d’un 87,9%. Lluny queda el rècord reusenc d’un mes de febrer, va ser en 2009, quan va superar els 50.000 usuaris. L’aeroport de Reus només suma 669 passatgers entre gener i febrer d’aquest any.

El comportament de l’aeroport de Barcelona-El Prat en el mes de febrer segueix la línia dels seus germans petits de Girona i Reus. El tràfic del Prat va caure un 91,3%.

Articles relacionats

Back to top button