superior

MercatsFormacióTransport

El passaport sanitari es queda en un mer simplificador burocràtic

Tal i com vam explicar en Comunicatur, el passaport covid-19 tenia gat amagat. La proposta que ha presentat la Comissió Europea no obre les fronteres als viatges, simplement suposa un aglutinador de documentació.

El “certificat digital verd” incorporarà informació sobre si el viatger està vacunat i amb quin tipus de vacuna, si ha realitzat una prova PCR, serològica o d’antígens, o si té anticossos per haver superat el coronavirus. Però aquest passaport sanitari no condicionarà als estats europeus que podran seguir posant exigències com quarantenes o no admetent a viatgers segons les condicions que cadascú estipuli.

Sí que suposa un facilitador burocràtic a l’hora de presentar la documentació que ja s’exigeix per volar. La informació quedarà recollida de tal manera que es garanteixi la privacitat dels ciutadans. El passaport generarà un codi de barres o QR, tant en format digital com en paper, que es presentarà quan es requereixi mantenint la discreció de la informació que conté.

Aquesta fórmula per aglutinar la informació no serà excloent per als viatgers ja que aquells que no vulguin utilitzar el passaport podran seguir viatjant com fins ara, aportant els documents acreditatius de proves o vacunació Covid-19.

Articles relacionats

Back to top button