superior

Transport

El vaixell 0 emissions que construeix Baleària

La companyia Baleària té en construcció el primer vaixell de passatge i càrrega que serà elèctric de 0 emissions a l’atracament i aproximacions al port gràcies a l’ús experimental d’hidrogen.

Aquest nou concepte de vaixell tindrà una capacitat per a 350 passatgers i estarà operatiu el 2023. El nou ferri cobrirà la ruta Eivissa-Formentera i permetrà reduir un 80% les emissions d’efecte hivernacle gràcies a la instal·lació de bateries elèctriques que es recarregaran durant la travessia.

Segons explica el president de Baleària, Adolfo Utor, la naviliera està implicada en projectes vinculats a l’hidrogen verd per promoure un viatge més ecoeficient i sostenible. El ferri que connectarà les dues illes en una hora, compta amb un sistema de propulsió dièsel-elèctric que permet millorar el rendiment de propulsió i reduir les emissions i sorolls.

Adolfo Utor: “Aquest vaixell suposa un salt important i per a nosaltres té un component emocional, ja que tot i ser petit i senzill aspira a ser el més sostenible de la flota”.

Articles relacionats

Back to top button