superior

Estudis

Inflació i demanda dispararan els preus turístics

Hi ha ganes de viatjar una vegada superada l’última variant de coronavirus. Els viatgers estan fent plans de futur coincidint amb els anuncis de flexibilització i eliminació de restriccions que estan enviant les autoritats.

Aquesta situació es produeix en un moment econòmic marcat per la inflació. La suma d’augment de la demanda i el context inflacionista està provocant que els preus turístics es disparin.

No es registrava una inflació tan alta en els darrers 15 o 20 anys. Els preus alts seran la tònica i les agències ja ho han detectat. El problema es pot incrementar a mesura que augmenti la demanda que farà pujar encara més aquests preus. En mercats com el britànic els intermediaris calculen que 9 de cada 10 persones que van fer un viatge el 2019 ho tornaran a fer el 2022.

El tercer element que també pot contribuir a pujar preus serà la capacitat de la indústria per absorbir la demanda després de dos anys de pandèmia. És probable que el teixit empresarial hagi patit i estigui amb dificultats per oferir la mateixa capacitat que en exercicis de normalitat. Aquesta reducció d’oferta empenyerà a l’alça els preus.

Articles relacionats

Back to top button