Thomas Cook perd 616 milions i tancarà 200 oficines al Regne Unit

El grup britànic Thomas Cook ha registrat uns ‘nombres vermells’ de 518 milions de lliures esterlines (616 milions d’euros) al tancament del seu any fiscal 2011, enfront dels guanys de 2,8 milions de lliures esterlines (3,3 milions d’euros) registrades en l’exercici 2010. Per a reduir costos tancarà 200 oficines al Regne Unit i ja ha venut 5 hotels i un camp de golf a Espanya.

En un comunicat remès a la Borsa de Valors de Londres, el turoperador va informar que en el tancament d’aquest exercici, que va finalitzar el passat 30 de setembre, va patir unes pèrdues operatives de 266,6 milions de lliures esterlines (-317,2 milions d’euros) El conseller delegat el grup, Sam Weihagen, ha admès que aquest any ha constituït un "desafiament" i s’han vist obligats a "realitzar una reestructuració de la companyia".

Entre les pròximes decisions, es troba el tancament d’unes 200 oficines d’atenció al client al Regne Unit durant els propers dos anys i "en una aposta del turoperador per la venda ‘online’", ha justificat Weihagen.

Ha venut 5 hotels espanyols a Iberostar

La publicació d’aquests resultats fiscals han estat retardats per les últimes operacions financeres portades a terme pel grup britànic a Espanya, amb la venda de cinc hotels i un camp de golf. Thomas Cook ha anunciat un acord amb Iberostar per vendre les seves participacions i reduir el deute en 81 milions de lliures esterlines (96 milions d’euros) S’espera que l’operació es completi en el primer trimestre de 2012 una vegada complerts tots els tràmits necessaris.

Per la seva banda, Iberostar, companyia que presideix Miguel Fluxà ha detallat en un comunicat que l’operació comprèn els hotels ‘Royal Cupido’, ‘Royal Cristina’ i ‘Royal Playa’ de Palma a Mallorca i els establiments ‘Royal Andalus’, ‘Andalucia Playa’ de Cadis, així com el Club de Golf Novo Sancti Petri, el primer camp de golf a Espanya dissenyat per Severiano Ballesteros, de la mateixa ciutat andalusa.

Aquesta última venda d’actius encaixa amb la política financera empresa pel grup turístic britànic en els últims mesos, amb l’objecte de reduir el deute de gairebé 900 milions de lliures (1.050 milions d’euros) amb la qual contava abans d’aquestes operacions.

A més, amb la intenció d’arribar a una "estructura sòlida de capital" i "enfortir la seva posició financera", el passat 27 de novembre Thomas Cook va arribar a un acord amb els seus bancs per a rebre finançament pel valor d’uns 232 milions d’euros./Ag EP

0 0 0