superior

Estudis-antics

Un 19% dels catalans practica turisme rural

Segons l’informe “La Radiografía del Viajero Rural 2007”, que elabora anualment el portal TopRural, un 19% dels turistes catalans majors de 18 anys que viatgen per Espanya –al voltant de 207.571 persones- s’allotja, com a mínim, una vegada a l’any en establiments rurals i el 81% restant es mostra disposat a fer-ho en un futur no llunyà.

Catalunya és la segona comunitat autònoma espanyola pel que fa a nombre d’establiments –que l’INE xifra en 1.412 cases- i també a turistes rurals. Aquest informe basa les seves conclusions en 1.831 entrevistes realitzades a tota Espanya, de les quals 446 s’han fet a Catalunya 

El turisme rural ha anat guanyant protagonisme a Catalunya, seguint una tendència generalitzada a tot l’Estat, i s’ha convertit en una proposta més que solida no només en llargs períodes vacacionals (el 43% reconeix que opta per aquest turisme durant les vacances d’estiu), sinó també en ponts (56%) , i especialment als caps de setmana (80%). Segons TopRural, durant la passada Setmana Santa, l’ocupació de les cases rurals catalanes va fregar el 90%.

El perfil dels turistes rurals catalans són dones (51%), amb una edat compresa entre els 25 i els 45 anys, que viuen en nuclis urbans i que gaudeixen de les cases rurals en família. Els catalans prioritzen la calma de l’entorn de les cases i el fet de rebre un tracte personalitzat molt pel damunt del preu. De fet, el 66% dels enquestats considera que el preu dels allotjaments rurals en que passen les seves vacances rurals és just. Segons l’informe de TopRural, la despesa mitjana dels catalans durant un cap de setmana es de 169 €, set euros més del que gasten la resta de turistes rurals d’Espanya.

També cal destacar que les reserves es fan amb més antelació. El 29% dels catalans assegura tramitar els seus viatges un mes abans, mentre que a la resta d’Espanya el percentatge és del 24%. Pel que fa a la fórmula de realitzar la reserva el 59% dels catalans usa el correu electrònic i un 43% fa reserves online. A la resta de l’estat aquests percentatges són del 52% i el 38% respectivament.

 

Articles relacionats

Back to top button