superior

DestinacionsAllotjament

Nova moratòria per l’augment de la de taxa turística catalana

La Generalitat de Catalunya ha decidit ajornar fins l’1 de juny de 2021 la pujada de les tarifes i l’aplicació del recàrrec per a la ciutat de Barcelona de l’Impost sobre les Estades en Establiments Turístics, conegut com a taxa turística.

És la segona vegada que el govern català ajorna l’increment de les tarifes de l’impost turístic que havia d’entrar en vigor el passat mes de juliol d’aquest any. En un primer moment el Parlament de Catalunya va aprovar deixar sense efecte la pujada fins a l’1 de gener del 2021 (L’augment de taxa turística catalana no s’aplicarà fins gener 2021) i ara el posposa sis mesos més.

Els pressupostos de la Generalitat contemplaven incrementar totes les tarifes de la taxa per a totes les categories d’establiments al conjunt de Catalunya i a més preveia un recàrrec específic per a la ciutat de Barcelona que aniria directament a les arques municipals

“La situació sanitària fa difícil preveure que els establiments turístics funcionin amb normalitat el mes de gener, per la qual cosa el Govern ha decidit aprovar un nou ajornament dels esmentats increments”, afirma la Generalitat. Retardant l’entrada en vigor de l’increment de les tarifes l’administració catalana calcula que suposarà una pèrdua addicional de 2,9 milions d’euros amb relació a la situació actual.

Articles relacionats

Back to top button