superior

AAVV i TTOOEmpreses

El domini de Google en el món dels viatges

La multinacional Google controla les recerques a internet el que el situa en una posició de monopoli enfront de la presentació de la informació en línia. El sector del turisme, que inclou allotjament, transport, oci i activitats, està a mercè de Google a l’hora de presentar-se al client.

La posició dominant de Google obliga les empreses turístiques a considerar a aquest motor de cerca com un operador de viatges. Als Estats Units representa el 90% de totes les cerques a Internet. Segons han publicat alguns mitjans internacionals, un estudi d’Expedia hauria detectat que el 69% dels viatgers recorren als motors de cerca per informar-se sobre un viatge, per sobre d’altres fonts com familiars, amics, agències de viatges o webs de destinacions. Però a més, un estudi del propi Google, després d’analitzar el comportament dels internautes que compren un viatge, confirma que un 43% dels contactes de navegació dels clients es realitzen en mapes i cercadors i per contra les webs de OTAs, aerolínies i allotjaments només sumen un 21% dels contactes, menys de la meitat.

Aquesta situació introdueix nova competència a les OTAs. Els allotjaments, per exemple, poden aprofitar l’oportunitat que li ofereixen els metacercadors en general i Google en particular, per potenciar la venda directa a través del seu propi canal. Encara que aquesta opció suposa una inversió important en màrqueting en línia.

Però Google va més enllà de la materialització de la compra d’un transport, allotjament o servei turístic realitzat a la web de l’empresa concreta. El cercador sap que la part principal de la navegació del consumidor la realitza a Google, mirant els seus mapes o el seu cercador. Així, ofereix a les empreses promocionar-se de forma destacada en les seves pàgines. Qui vulgui vendre ja sap que ha d’aparèixer de manera prioritària a Google Maps i a les recerques de Google.

Google, igual que altres grans empreses com Amazon, Facebook i Apple, està abordant unes audiències antimonopoli davant un Comitè del Congrés dels Estats Units.

Amazon i Facebook s’acosten al gegant Google en potencial publicitari

La publicitat digital superarà a la tradicional aquest mateix any als EUA

L’agència de viatges tradicional està barallada amb internet i les xarxes socials

 

Articles relacionats

Back to top button