superior

Destinacions

La devolució del Tax Free als turistes quan són en destinació incentiva el shopping

L’Ajuntament de Cambrils ha posat en marxa un servei per avançar als turistes no comunitaris el reemborsament de l’IVA de les seves compres. S’ha afegit a les destinacions que ofereixen aquest tipus de servei que incentiva el consum a la localitat.

40 establiments de Cambrils estan adherits com a punts tax-free. Des d’aquest consistori de la Costa Daurada comenten que “l’objectiu del programa City Cash és afavorir que aquests diners reverteixin en compres successives al municipi i, per tant, promocionar el comerç local”.

Els comerços del programa estan senyalitzats i identificats en diferents suports per tal de comunicar als turistes de fora la UE que per les compres efectuades en aquell establiment podran recuperar una part de l’IVA fent els tràmits en la mateixa ciutat. Si els turistes recuperaran les taxes durant les vacances disposen d’uns diners extres per gastar durant l’estada, a banda d’estalviar-los els tràmits i cues que han de realitzar abans de passar la duana de l’aeroport o frontera quan tornar al seu país.

El servei City Cash estarà operatiu fins el dia 1 de setembre i té en compte especialment el mercat rus, que és el més nombrós a Cambrils. Segons evolucioni aquesta iniciativa l’acord signat entre l’Ajuntament i l’empresa Innova Tax Free Group es podria prorrogar per a la propera temporada turística.

L’oficina del City Cash està ubicada al Patronat de Turisme de Cambrils. Allà podran validar i lliurar el document tax-free rebut a les botigues i recuperar per avançat l’import de l’IVA, amb un màxim de 1.000 euros diari per turista. Com passa en aquest tipus de servei, en el termini de 30 dies, el turista haurà de completar el procés segellant el xec a la duana i enviar-lo a l’empresa Innova Tax Free. Per garantir que el turista farà l’enviament dels documents correctament segellats Innova Tax Free disposa de les dades de la targeta de crèdit del turista on podrà cobrar-li l’import total de l’IVA retornat si no rep els documents en un termini estipulat.

[HOME]

Back to top button