superior

Reportatges

Una societat de sèniors obre noves possibilitats al turisme

L'envelliment de la societat, l'allargament de l'Esperança de Vida i una jubilació activa creen el nou nínxol de mercat

Els nous jubilats del segle XXI es caracteritzen per tenir un poder adquisitiu més gran i moltes ganes de realitzar activitats, entre elles els viatges.

El nou perfil del turista sènior no lliga amb el client tradicional dels viatges de l’Imserso. El sector turístic, si vol aprofitar aquesta oportunitat, pot pensar com satisfer un volum de població tan important que a Espanya serà de 14 milions de pensionistes el 2030. Ara ja el 20% de la població espanyola té més de 64 anys i supera en percentatge la de menys de 20 anys.

La societat en conjunt s’adaptarà a les noves necessitats d’aquest col·lectiu.

Els nous hàbits d’aquests ciutadans demanaran serveis nous lligats a un nou concepte de vellesa que no s’assemblarà en res a l’actual. Quan les persones arribin a la jubilació encara els quedaran entre 20 i 25 anys més de vida i amb unes perspectives de salut i d’activitat molt significatives.

El turisme i els viatges és un dels aspectes que valoren la majoria d’aquests futurs jubilats. És una de les primeres activitats que volen fer en aquesta futura etapa vital. Però certament està el sector turístic pensant-hi? Hi ha projectes empresarials turístics pensats especialment per a aquesta quarta part de la població? És clar que cal reconceptualitzar les propostes que el sector ofereix a aquest segment. Aquests clients ja no són passius, no esperen que els omplin el temps amb algun paquet de viatge estandarditzat per a gent gran. I són persones que gestionaran molt la seva autonomia i cercaran propostes individualitzades. Les teilor-made per davant de les generalitzades que no tenen en compte el client. Una de les primeres coses que valoraran en el turisme els nous jubilats serà un bon tracte i que sigui personalitzat.

Articles relacionats

Back to top button