superior

Destinacions

Neixen uns premis per reconèixer els creadors de continguts digitals enogastronòmics

La Direcció General de Turisme de Catalunya atorgarà aquest mes de juny els primers Premis Bite i Mos que s’entregaran en el marc de la Gala Nacional de l’Enoturisme i la Gastronomia.

Estracta d’un reconeixement als creadors digitals que fomenten el turisme mitjançant continguts enogastronòmics. La categoria Bite premiarà creadors digitals d’àmbit mundial i la categoria Mos aquells que siguin d’àmbit nacional. Es poden presentar les candidatures fins el 12 de juny. Va dirigit a creadors que difonen la feina que fan, tan els mateixos restaurants, cuiners i  cellers, com fotògrafs, periodistes, viatgers gastronòmics o foodies.

Segons la directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs, amb aquests Premis “es vol posar en valor  Catalunya com a destinació enogastronòmica internacional de referència. Aquests guardons ens han d’ajudar a tenir més visibilitat, s’han de convertir en un gran altaveu per donar a conèixer la nostra potencialitat en aquest àmbit”.

Els Premis Bite i les seves categories:

  • BITE honorary award: premia una carrera professional molt rellevant en l’àmbit enogastronòmic i que ha contribuït a posar en valor la cultura culinària catalana mitjançant la creació de contingut digital.
  • Best foodie: premia la persona que desenvolupi el millor contingut mundial en l’àmbit enogastronòmic.
  • Best winefluencer: premia la persona que es consideri més influent mundialment en l’àmbit de la creació de continguts enològics.
  • Best food traveller: premia la persona que faci difusió en l’àmbit de la creació de continguts gastronòmics relacionats amb viatges.

Els Premis Mos i les seves categories:

  • Millor prescriptor/a de la cuina catalana: premia el personatge públic que fa la divulgació més important de la gastronomia catalana en els mitjans digitals.
  • Millor ambaixador: premia el millor creador o creadora de contingut de la gastronomia catalana.
  • Millor prescriptor/a del vi: premia el millor creador o creadora de contingut en l’àmbit enològic català.
  • Millor col·lectiu: premia la millor presència digital d’un col·lectiu relacionat amb l’enogastronomia catalana.

Presentar candidatures

Articles relacionats

Back to top button