superior

DestinacionsReportatges

Eleccions generals a Espanya durant l’estiu

Mai abans no s'havien convocat unes eleccions amb campanya i comicis durant el mes de juliol, en plena temporada estival

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha comunicat al Rei, reunit un Consell de Ministres extraordinari i publicat al Butlletí Oficial de l’Estat la nova convocatòria electoral per al 23 de juliol. Ha sorprès amb aquest anunci només un dia després d’acabar el procés electoral de les municipals i autonòmiques. Encara no s’han constituït els ajuntaments ni els parlaments autonòmics i tot el país torna a quedar lligat per les eleccions generals.

Esgotament electoral

Com pot afectar aquesta decisió inèdita al turisme? Amb l’avançament gairebé mig any sobre la previsió, i impactant per primera vegada a l’estiu, tot són incògnites. A més de coincidir amb les vacances dels espanyols també coincideix amb les dates de més arribada de turistes al país.

El turisme ha format part del debat de les recents eleccions del 28M. Destinacions clau com Balears, Canàries, C. Valenciana o Barcelona han dirimit a les urnes visions ben diferents sobre l’activitat turística. Ara, en menys de dos mesos, el turisme es torna a jugar diferents visions i projectes a nivell de tot Espanya.

Declaració institucional del president del Govern

Articles relacionats

Back to top button