Reportatges

Rànquing: Les 10 notícies de turisme més llegides el 2021

El TOP 10 de les notícies que més han interessat als lectors i subscriptors de Comunicatur durant el 2021. Descobreix-les.

1. El nou conveni col·lectiu de l’hostaleria i el turisme pel 2021
El sector de l’hostaleria de Catalunya compta amb un nou conveni col·lectiu a l’arribar a un acord la patronal i els representants sindicals.

2. Booking canvia el seu sistema de puntuació i un estudi explica com afectarà als hotels
La Universitat de Lleida i la Universitat Politècnica de Cartagena han realitzat un estudi sobre la repercussió que tindrà en els establiments hotelers la nova escala de puntuacions de la plataforma Booking.com

3. Catalunya tindrà una nova Llei de Turisme
El Govern català ha anunciat que comença a treballar en l’Avantprojecte de llei de Turisme de Catalunya. L’executiu assegura que vol “actualitzar els continguts de l’actual normativa per donar una resposta més eficaç a les necessitats del sector turístic”.

4. Els 150 professionals més influents del turisme
Sergestur edita per segon any el llistat amb els 150 professionals més influents del sector turístic espanyol. El llistat esdevé un pràctic “qui és qui” del món turístic estatal, que pretén posar en valor la tasca, experiència, recorregut professional i vàlua personal dels escollits.

5. Catalunya expedirà uns nous carnets per identificar els guies de turisme oficials
La Direcció General de Turisme dona resposta a les peticions de les associacions de guies turístics i expedirà uns nous carnets que permetin identificar amb claredat els guies de turisme oficials habilitats per la Generalitat de Catalunya.

6. El balanç de l’estiu a Catalunya
El sector tenia certes esperances en poder “salvar els mobles” i finalment es pot dir que tècnicament ho ha aconseguit. Que el turisme patiria aquest estiu era ja sabut i ara tocava analitzar els resultats.

7. Fer un canvi sobtat del model turístic seria perjudicial
El doctor en Economia Andreu Mas-Colell ha tornat a posar en valor la importància de la indústria turística i ha emès les seves propostes sobre el què és podria fer i allò que podria ser un problema per al sector.

8. Per fi la UE dóna una notícia realment positiva per al sector turístic
La Unió Europea obre les fronteres als viatgers extracomunitaris. Aquells que estiguin vacunats contra la Covid amb alguna vacuna autoritzada per l’Agència Europea dels Medicaments podran entrar a Europa si han rebut la vacuna com a mínim 14 dies abans de viatjar.

9. Eliminar la neteja diària de les habitacions, nova tendència
Un dels costos més elevats que assumeixen els allotjaments és la neteja d’habitacions. Una nova iniciativa que es pot imposar-se que generarà un estalvi considerable en els comptes dels negocis hotelers la impulsa la cadena Hilton.

10. El Tribunal Suprem dóna un gir al sistema de plataformes de lloguer turístic
La Secció Tercera de la Sala del Contenciós-Administratiu de Tribunal Suprem (TS) ha fallat a favor del portal HomeAway (ara Vrbo Spain) en una sentència que marcarà el futur de la regulació de l’activitat del lloguer turístic online a Espanya.

Articles relacionats

Back to top button