superior

abajo

TransportMercats

Europa comença a passar del passaport Covid per restringir més els viatges

La variant òmicron, amb la seva alta transmissibilitat, tensiona els sistemes de salut i alguns països europeus han decidit limitar l’entrada des de l’exterior endurint els requisits d’accés.

Els primers a anunciar que amb el certificat Codid no n’hi ha prou van ser Portugal i Irlànda i després es van afegir Itàlia i Grècia. Ara han estat Suècia i Dinamarca. Tots dos països nòrdics sol·liciten proves negatives addicionals per poder travessar les fronteres a tots els membres de la Unió Europea.

Els danesos demanen una prova PCR realitzada 72 hores abans d’ingressar al país o un test d’antígens realitzat amb una antelació de 48 hores. Per als mateixos danesos l’exigència canvia i es podran fer el test un cop tornin al seu país en les primeres 24 hores des de l’arribada. Dinamarca té un tracte especial per a aquells que acreditin haver superat la malaltia ja que estan exempts d’aquests requisits.

En el cas dels suecs, les exigències són d’un test negatiu realitzat 24 hores abans de l’arribada al país per a tots els viatgers sense distinció, sense eximent pels que acreditin pauta completa de vacunació o haver passat la malaltia. Així, el passaport Covid no tindrà l’efecte de “visat de garantia d’accés” per al qual les autoritats comunitàries el van implantar.

Articles relacionats

Back to top button