superior

abajo

Destinacions

Catalunya rep 70 milions dels plans de sostenibilitat turística

Ministra Reyes Maroto

El govern espanyol finançarà amb fons europeus Next Generation 19 projectes turístics catalans acollits al programa de Plans de Sostenibilitat Turística a Destinacions. Dels 615 milions d’euros que sumen les actuacions per al conjunt d’Espanya aquest 2021, a les propostes catalanes li corresponen 69,87 milions.

Els projectes els lideren les entitats locals que seran les receptores d’aquesta partida i les encarregades de gestionar les actuacions. En el cas de Catalunya, les 19 propostes finançades són:

Província de Barcelona

Manresa (Ajuntament): Renaturalització del riu Cardener, Pla Integral d’Accessibilitat, instal·lació d’una xarxa de sensors de soroll, creació d’una zona d’autocaravanes.

Santa Susanna (Ajuntament): Millora ambiental, accessibilitat i serveis a la Platja de Llevant, millora de l’accessibilitat a la Platja de les Dunes i reordenació del front marítim, sistema de lloguer de bicicletes.

El Berguedà (Consell Comarcal): Creació d´un centre d´acollida d´esportistes en general i ciclistes en particular, creació de l´Ecoparc al riu Llobregat, condicionament de la Ruta del Carrilet, creació de l´experiència immersiva al patrimoni industrial i cultural del Llobregat.

Víes Blaves (Diputació): Creació i adequació d’itineraris no motoritzats, sistemes d’enllumenat eficient, pantalles LED i sistemes d’alimentació mitjançant energies renovables, actuacions per al foment del turisme actiu.

Província de Girona

Vies Verdes de Girona (Consorci): Connexió de la via verda de Sant Joan de les Abadesses a la Vall de Bianya, implantació d’un carril bici entre Garrigàs i Arenys d’Empordà, connectivitat entre la Vall del Ter i del Llémena, ampliació del enllumenat públic a la via verda del Quart.

La Garrotxa (Consell Comarcal): Restauració d’espais naturals, pla de foment de la mobilitat a peu, amb bicicleta, vehicle elèctric o transport públic dels turistes que visiten la Garrotxa.

Roses (Ajuntament): Gestió dels accessos al Parc Natural del Cap de Creus i creació d’un espai d’interpretació i educació ambiental del parc, punts de recàrrega elèctrica per a vehicles.

Girona (Ajuntament): Habilitació del camí fluvial del Ter, enllumenat públic intel·ligent a l’entorn urbà i natural de Santa Eugènia, pla per posar en valor els productes locals i la gastronomia de Girona.

Lloret de Mar (Ajuntament): Rehabilitació sostenible del Mercat Municipal, creació d’un nou espai turístic eficient energèticament ‘El Barman de Hemingway’, digitalització per a la formació turística.

El Ripollès (Consell Comarcal): Aparcament i zona d´acollida de visitants, àrea d´autocaravanes per a escaladors i senderistes, digitalització de l´espai museogràfic del patrimoni industrial de la colònia Llaudet.

Sant Feliu de Guíxols (Ajuntament): Rehabilitació del monestir de Sant Feliu de Guíxols per a la millora de l’eficiència energètica, sistema d’energia renovable a l’aparcament dissuasori del Museu Carmen Thyssen, restauració ambiental del Passeig de l’Art.

Província de Lleida

Naturalment Lleida (Diputació): Creació de la via verda de la Noguera Baixa i de les vies blaves Camí del Segre i El Cardener, ecocomptadors per monitoritzar la capacitat de càrrega.

Vall de Boí (Ajuntament): Creació d´un sistema de mobilitat sostenible al Parc Nacional, creació de l´outdoor park de Vall de Boí, creació d´experiència turística accessible al conjunt romànic Patrimoni Mundial.

Segre Rialb (Consorci): Creació d´un centre d´acollida i tecnificació de l’activitat de l’escalada a Peramola, desenvolupament d´infraestructura i accessos a l’embassament de Rialb i adequació d´una via blava al marge de l´embassament, creació de miradors a Oliana.

Província de Tarragona

Parc Nacional Delta de l’Ebre (Diputació): Extensió de la Via Verda entre Tortosa i Sant Carles de la Ràpita.

Amposta (Ajuntament): Rehabilitació sostenible de les Cases del Castell, instal·lació de punts de càrrega ràpida per a vehicles elèctrics, infraestructura ciclista.

Salou (Ajuntament): Renaturalització i restauració verda/blava de parcs, places i espais públics, conversió en zona de vianants de l’Avinguda Carles Buigas, creació d’aparcaments dissuasius, carril bici.

Sant Carles de la Ràpita (Ajuntament): Adaptació de la destinació al canvi climàtic i creació d’un Smart Center, restauració de la llera del canal de Carles III.

Vila Seca (Ajuntament): Millora del Passeig Marítim de la Pineda, nous equipaments de turisme actiu, millora equipaments a la platja.

Articles relacionats

Back to top button