superior

AAVV i TTOOEmpreses

Thomas Cook amenaça de deixar les factures per pagar i a més de 150.000 clients penjats

La crisi financera de Thomas Cook pot afectar desenes de milers de clients i a multitud d’empreses turístiques que treballen amb ell. L’operador britànic juga amb això per aconseguir que els bancs creditors i govern els tregui les castanyes del foc.

Està a punt de declarar-se insolvent. Cerca amb urgència 200 milions de lliures per poder superar el bloqueig. En un comunicat l’operador ha explicat que per tirar endavant el seu pla de rescat (una injecció de 900 milions de lliures esterlines) els bancs creditors li exigeixen que aconsegueixi aquest préstec addicional de 200 milions que li garanteixi resistir aquest proper hivern.

La situació és crítica també per al futur ja que les agències i els turistes tindran seriosos dubtes sobre la solvència de Thomas Cook. Els proveïdors poden decidir no córrer riscos i evitar treballar amb l’operador i els clients també poden evitar reservar viatges amb ells.

Aviació Civil i el govern britànic tenen preparats els plans de contingència per repatriar els clients de Thomas Cook de les seves destinacions després de la fallida. Podrien ser entre 150 i 200 mil turistes. Aquest és un factor de pressió sobre el govern que podria intervenir pressionant els bancs creditors, alguns amb participació pública, perquè suavitzin les seves exigències.

Quan es van encendre els llums d’alarma de Thomas Cook es va anunciar que l’inversor xinès Fosun es faria amb el control del 75% de l’operador turístic i el 25% de Thomas Cook Airlines aportant la meitat dels 900 milions de lliures necessaris per salvar la companyia . La meitat restant provindria dels creditors de Thomas Cook.

Ara proveïdors i treballadors necessiten claredat sobre el futur de Thomas Cook. Com més aviat millor. Algunes informacions parlen d’hotels que no volen agafar-se els dits i estan forçant als clients de l’operador a pagar la factura de l’estada sense esperar a la liquidació de Thomas Cook. Aquesta pràctica, clarament abusiva i il·legal, indica els nervis i incertesa que està generant la pròpia companyia amb les seves comunicacions públiques.

La companyia té 178 anys d’història i és una de les més antigues de Gran Bretanya. Compta amb 9.000 empleats i la seva marca ha estat un referent per la seva reputació empresarial. És el tercer operador turístic més gran del Regne Unit.

Articles relacionats

Back to top button