superior

Fires i Congressos

FITUR 2016, més del mateix?

La nova edició de la Fira Internacional de Turisme, FITUR, que se celebrarà del 20 al 24 de gener a Madrid arriba amb poques novetats. Mantenir aquest certamen malgrat els canvis i noves tendències als quals està subjecte el sector ja és un èxit sorprenent. Els esdeveniments paral·lels de 2016 es repliquen als de la passada edició i no s’incorporen moltes innovacions. Encara que per sobre del negoci, la fira manté aquest valor de plataforma de relacions personals i networking.

Prova de les poques novetats la trobem en la secció especialitzada FITURTECH que arriba a la seva desena edició organitzat pel ITH i que mostrarà com serà l’hotel del futur després de l’impacte de les noves tecnologies. Aquest Fòrum de la Innovació i Tecnologia Turística comptarà amb un espai que ja s’ha replicat en altres fires i fins i tot en aquesta mateixa el passat any. Un showroom que recrearà les experiències i sensacions que l’usuari podrà gaudir a l’Hotel del Futur a força de so, il·luminació, fragàncies i elements audiovisuals. Els professionals que vulguin una visita guiada a l’hotel poden fer una reserva online a través d’una app específica.

D’altra banda, tindrem FITURGREEN, que arriba a la seva setena edició i que compta amb un programa orientat a la sostenibilitat. Es tracta d’una temàtica molt de moda en totes les activitats econòmiques i molt especialment en la turística. En una consulta ràpida al programa d’aquest any que porta per títol Renovant el Turisme apareixen temàtiques que per endavant semblen interessants però que corren el risc de no aportar concrecions tangibles.

L’organització de FITUR destaca aquest any el Fòrum d’Inversions i Negocis Turístics a Àfrica que mostra les oportunitats de cooperació i inversió turística en el continent. INVESTOUR, que és com es diu aquest fòrum, se celebrarà el 21 de gener i és la seva setena edició.

Altres activitats a destacar: Travel Blogger 2016, que compleix la seva quarta edició, amb l’objectiu de servir de plataforma a bloguers de tot el món per donar a conèixer els seus blogs relacionats amb el turisme i els viatges; i la tercera edició del concurs per a aplicacions turístiques en dispositius mòbils, “The AppTourism Awards”.

Malgrat repetir i repetir activitats, FITUR no perdrà en aquesta trenta-sisena edició el seu valor privilegiat de contacte personal entre els professionals de la indústria turística global.

Articles relacionats

Back to top button