superior

Hotels

Un grup especial dels Mossos vetllarà per la seguretat en hotels de Barcelona

Un grup operatiu específic dels Mossos treballarà en exclusiva per donar respostes ràpides a les demandes dels hotels de Barcelona. La Generalitat ha admès que el nivell de furts a turistes és “extremadament alt” i dóna resposta a una petició expressa del sector turístic de la capital catalana.

La Conselleria d’Interior i el Gremi d’Hotels de Barcelona han signat un conveni per reforçar la seguretat en les zones hoteleres de Barcelona i evitar els furts a turistes que s’allotgen a la ciutat. Per facilitar les gestions en cas d’assalt els turistes podran realitzar les denúncies en el propi establiment hoteler. Aquest grup operatiu policial atendrà les necessitats urgents del sector, especialment en els districtes de l’Eixample, Sant Martí i Ciutat Vella.

El president dels hotelers de Barcelona, Jordi Clos, ha declarat que el robatori crea "una frustració" en el turista i "li amarga l’estada". En aquest sentit, va lamentar que les pàgines web de destinacions de ‘Trip Advisor’ hagi etiquetat Barcelona com una destinació "dolenta pels robatoris", quelcom que fa "molt de mal" al sector.

El secretari de Seguretat de la policia catalana, Joan Delort, ha afirmat que la ciutat no és insegura, tot i que admet que existeix un nivell de furts "extremadament alts" i pot crear una certa sensació de "impunitat". Per la seva banda Clos espera que una vegada signat l’acord els robatoris i altres delictes relacionats amb el sector turístic es redueixin i creu que s’obtindran resultats a molt curt termini.

L’acord entre l’administració i els hotelers s’estava negociant des de mitjans de 2008. La signatura, però, ha coincidit amb la mort del treballador de manteniment de l’hotel AC Barcelona, en el Fòrum, en un altercat amb un grup de persones que van entrar a la recepció sense permís./Ag. EP

Back to top button