superior

Formació

AENA i l’USCA segellen l’acord, que garanteix “la pau laboral”

Els presidents d’AENA i de l’USCA, Juan Ignacio Lema i Camilo Cela, respectivament, han segellat un "acord global" que ha de posar les "bases" per signar el segon conveni col•lectiu que regula el sector dels controladors aeris, amb el qual es garantirà "la pau laboral i que s’ofereixi el servei".

Després d’escenificar l’acord amb una encaixada de mans en una roda de premsa conjunta, Lema ha deixat clar que l’acord, que ha qualificat de "satisfactori per a les dues parts", "garanteix oferir el servei i la pau laboral", de manera que els ciutadans podran estar tranquils, perquè les seves vacances "no es veuran alterades".

La possibilitat d’una vaga també ha estat descartada pels controladors. "La vaga que es va desconvocar a l’agost tampoc es convocarà al setembre", ha afirmat Cela, ja que l’acord signat avui "serveix per evitar aquest escenari".

Tant el president d’AENA com el de l’USCA –sindicat que aglutina el 95% dels controladors de l’entitat pública– s’han felicitat per haver obert un "període de normalitat operacional i d’entesa mutu" que esperen que pugui facilitar la signatura definitiva del conveni col•lectiu "abans que finalitzi l’any".

Després de recordar que el salari "mai ha estat un cavall de batalla" per als controladors, Cela ha donat el seu vistiplau a una jornada laboral de 1.670 hores anuals amb 200.000 euros de sou de mitjana, que estableix quatre categories de centres de treball (1.200 hores, 1.300 hores, 1.400 hores i 1.500 hores).

A aquestes 1.670 hores es poden sumar de "caràcter voluntari" 80 hores extres a l’any com a màxim. En el cas que calgui fer més hores, els límits quedaran garantits pel procediment acordat entre les dues parts. /Ag EP

Articles relacionats

Back to top button