superior

Publicacions

El Maresme, des de les torres de guaita

Encara no hi ha cap ruta organitzada, però el Consorci de Promoció Turística del Maresme recull en una nova publicació les torres de guaita i els castells més destacats d’aquesta comarca perquè els visitants tinguin una primera guia per endinsar-se en l’època de la pirateria.

La publicació facilita tota la informació possible per organitzar una escapada d’un dia o d’un cap de setmana al Maresme tot seguint les petjades d’aquestes edificacions, la majoria de les quals daten dels segles XVI i XVII. En aquesta zona, el nombre de torres va ser tan nombrós que el litoral maresmenc era conegut com a “la costa torrejada”.

Aquesta iniciativa és, segons els seus responsables, “un pas més en la consolidació de la marca Costa de Barcelona-Maresme com a destinació turística de proximitat i per a tot l’any”.

El fulletó, bilingüe català-castellà, recull prop de 60 torres i castells, molts d’ells són de propietat privada i no s’hi pot accedir però es poden admirar des de l’exterior i complementar la ruta amb altres propostes que es recomanen a la mateixa guia. Can Teixidor, a El Masnou; el castell de Burriac, a Cabrera de Mar; Can Jalpí, a Pineda de Mar; i la Torre de Can Ratés, a Santa Susanna, són algunes de les edificacions que apareixen a la guia i que es poden visitar.

Back to top button