superior

Fires i Congressos

La gastronomia es fa un lloc preferent en el turisme

El Fòrum Gastronòmic de Girona ha servit d’escenari per presentar diferents iniciatives destinades a potenciar el turisme enogastronòmic.

En primer lloc cal destacar la declaració de 2016 com Any de la Gastronomia i l’Enoturisme, amb l’objectiu d’aconseguir, a partir del triangle cuina-producte-territori, posicionar la gastronomia com a element clau de singularització i com un dels principals eixos definidors de Catalunya com a destinació turística.

La iniciativa és de l’Agència Catalana de Turisme que hi dedicarà prop de 2 milions d’euros per fer promoció a nivell internacional. S’hi han sumat els Patronats de Turisme de la Diputació de Lleida, Barcelona, Tarragona i Girona a més de Turisme de Barcelona.

Aquesta declaració s’emmarca en el reconeixement que va rebre Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia (CREG’16) el passat juliol. Empreses i entitats d’arreu de Catalunya estan adherides al CREG, entre elles, per exemple, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida que veu en aquesta fita “una plataforma per promoure els productes alimentaris i la gastronomia de les comarques lleidatanes”.

També a Girona hi ha novetats en aquest aspecte amb la creació del Club de Màrqueting d’Enogastronomia. El seu objectiu és aglutinar, estructurar i comercialitzar una oferta i productes turístics específics per incrementar la qualitat, la competitivitat i el prestigi de la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona per mitjà de l’enogastronomia gironina. Sota l’auspici de Joan Roca, ambaixador internacional de la gastronomia gironina, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, apunta que “la demarcació de Girona disposa de la matèria primera, els productes, el teixit empresarial i el coneixement turístic per desenvolupar aquest projecte, que marcarà distància en relació amb altres destinacions turístiques competidores a la Costa Brava i el Pirineu de Girona”.

Articles relacionats

Back to top button