superior

Destinacions

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona premia sis iniciatives turístiques impulsades durant la pandèmia

Sota el nom de SOM TURISME s’ha celebrat a l’Auditori Diputació de la ciutat de Tarragona el lliurament dels Premis Jordi Cartanyà, que enguany han arribat a la vint-i-novena edició. Aquests premis, força reconeguts, els convoca la Diputació de Tarragona a través del Patronat de Turisme. El seu objectiu és reconèixer l’esforç del sector turístic del territori de les marques Costa Daurada i Terres de l’Ebre.

La convocatòria d’aquest any, però, ha estat molt especial, perquè el Patronat ha volgut reconèixer especialment les iniciatives empresarials impulsades pel sector turístic de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre en el marc de la Covid-19. Per això, per exemple, s’ha dotat amb més quantitat econòmica, fins a 30.000 euros. Això ha permès que s’hagin premiat sis iniciatives dels 32 projectes presentats.

Els premiats en les tres categories dels premis han estat:

 • Millor proposta innovadora i creativa que contribueixi a un desenvolupament turístic sostenible:
  – El Tast Clandestí (Deltebre).
  Una experiència enoturística adaptada a la Covid, en un espai obert i els productes degustats de proximitat.
  – Respira Montblanc, un projecte coral, en el qual participen 23 empreses de Montblanc i el seu entorn que va sorgir durant el confinament amb l’objectiu de millorar l’oferta turística de la destinació, aglutinant i posant al servei del visitant de manera accessible i senzilla les experiències turístiques del municipi.
 • Millor proposta d’eines i aplicació de noves tecnologies per a la comercialització turística:
  – Estació Nàutica de la Ràpita,
  per la seva pàgina d’inici (landing page) enfocada a convertir visitants en potencials clients al estimular la venda d’experiències nàutiques com a regal a través de codis QR.
  – Neo Travel (Reus), per el desenvolupament d’un nou producte en línia adreçat al públic final.
 • Millor creació de noves experiències:
  – Navegacions Tortosa
  , per adaptar els seus serveis a la situació amb una nova embarcació amb menys calat per poder continuar amb els recorreguts.
  – Camins Km 0 (Valls), un projecte cooperatiu i en xarxa que fomenta l’activitat econòmica sostenible a l’Alt Camp, promovent experiències turístiques basades en els productes km0, cultura local autèntica i la descoberta del territori.
Noemí Llauradó

L’acte va comptar amb la participació de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, que amb la seva assistència va voler donar suport al sector turístic. En la seva locució va dir que “des de la Diputació de Tarragona continuarem fent costat tant a les empreses turístiques com als municipis, grans i petits, invertint en una promoció positiva. La crisi causada per la Covid-19 ens repta a convertir aquest escenari, abans mai imaginat ni desitjat, en un nou futur que requereix el compromís de totes les institucions, i també de l’àmbit privat”.

Per la seva banda, la presidenta del Patronat de Turisme, Meritxell Roigé va referir-se a l’acte de lliurament dels guardons com “un agraïment per tot el vostre esforç i un reconeixement pel fet d’haver donat el millor de vosaltres en el pitjor escenari imaginable. Els Premis Jordi Cartanyà que avui lliurem són una mostra de l’originalitat, la innovació i el talent que genera el nostre territori i la seva gent”.

Malgrat la importància dels premis, a l’Auditori Diputació només van ser-hi presents els premiats i les persones que hi intervenien, d’acord amb els protocols de la Covid-19. Però va ser retransmès via streaming al web de la Diputació i pel canal de YouTube de la Diputació de Tarragona.

Podeu veure l’acte íntegre AQUÍ.

Articles relacionats

Back to top button