Destinacions

Catalunya crea el distintiu turístic ‘Viles Marineres’

Dotze municipis de la costa catalana han estat els primers en rebre el distintiu ‘Barris i Viles Marineres’ que atorga l’Agència Catalana de Turisme (ACT) per segmentar la promoció del turisme cultural i incloure-les en un programa específic de difusió.

Des d’aquest mes de novembre formen part d’aquesta nova marca les poblacions de l’Ametlla de Mar, Arenys de Mar, Begur, les Cases d’Alcanar, l’Escala, Llançà, Palamós, Sant Carles de la Ràpita, Sant Pol de Mar, Sitges, Tossa de Mar i Vilanova i la Geltrú.

Segons detalla l’ACT, “la nova marca Barris i Viles Marineres s’adreça a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar. Els paisatges i els espais naturals marins, el patrimoni cultural material i immaterial, els donen identitat i permeten oferir experiències vinculades a la seva descoberta”.

La creació de marques d’especialització turística per als municipis forma part d’una estratègia nova de l’ACT. Serveix per a promocionar l’oferta turística de les diferents localitats “a escala internacional i a preservar i promoure el seu patrimoni històric, arquitectònic, tradicional i paisatgístic”, expliquen des de l’Agència. Aquesta nova marca pensada pel litoral se suma a altres de recent implantació a Catalunya com són ‘Poble amb Encant’ i ‘Ciutat i Vila amb Caràcter’, que sumen 13 i 12 municipis certificats respectivament.

L’entrega d’aquests distintius ha estat presidida per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, acompanyada del director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font, davant d’una cinquantena de persones entre alcaldes, regidors i tècnics dels municipis distingits.

El segell distintiu ‘Ciutats i Viles amb Caràcter’ i ‘Pobles amb Encant’ segueix creixent

Es certifiquen noves ‘Ciutats amb Caràcter’ i ‘Pobles amb Encant’

Vuit ciutats catalanes estrenen el distintiu de Ciutat i Vila amb Caràcter

 

Articles relacionats

Back to top button