Destinacions

La Guerra Civil continua inspirant projectes turístics

A les darreres propostes presentades per les Terres de l’Ebre, s’afegeixen ara les que es posen en marxa des de les comarques lleidatanes en un mes d’agost marcat per les inauguracions.

Més recorreguts per escenaris de la Guerra Civil i un nou centre d’informació són algunes de les propostes que ja funcionen i que tenen com a objectiu no només recuperar la memoria històrica, sinó també dinamitzar les comarques lleidatanes i incrementar l’activitat turística.

El Pallars Sobirà concentra la majoria d’actuacions en matèria de memoria històrica. Segons informen des del Patronat de Turisme de les Terres de Lleida, un cop acabada la Guerra Civil i durant la Segona Guerra Mundial, aquesta comarca va ser porta d’entrada a Espanya per a més de 90.000 persones.

Per descobrir molt més sobre aquest període històric, s’acaba d’inagurar a Ribera de Cardós el Centre d’Informació de la Guerra Civil i de la Postguerra de la Vall de Cardós. Pel que fa a rutes, se n’han creat tres de noves: una ruta poels búnquers de la línia de defensa dels Pirineus, també a Ribera de Cardós; i un passeig pels búnquers de la Guerra Civil al tossal de Sant Joan de Vilamur ; i a Llavorsí, el recorregut “Camps de Biuse-La Campaneta”.

Les comarques lleidatanes rebran enguany 1,5 milions d’euros per a la recuperació de la memoria històrica. Els municipis que se’n beneficiaran són Arsèguel, Bellver de Cerdanya, lesBorges Blanques, Balaguer i Camarasa, la Pobla de Segur, Isona, Conca Dellà, Abella de la Conca, Llimiana, Cervera, Sort, Soriguera, Esterri d’Àneu, la Guingueta d’Àneu, Vall de Cardós, Alins, Rialp, Alt Àneu, Tàrrega, Vallbona de les Monges, Agramunt, Lleida, Alfés, Vilanova de la Barca, Alpicat i Biela.

Back to top button